Loading map...

Loading

  Durata: 2 zile

Dificultatea: incepator

Distanta: 14km

Obiective:

  • Sfantu Gheorghe
  • Golful Sacalin
  • Insula Sacalin

În această tură, vom vâsli atât pe mare, cât si prin Deltă. Vom avea ocazia să observăm îndeaproape o mulțime de  habitate diverse din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii și să campăm în sălbăticie.

Această tură este adecvată și pentru familii cu copii, pentru caiaciști începători și nu necesită experiență anterioară.

Ziua 1

Ziua începe cu un instructaj de vâslit în siguranță. Apoi vom încărca echipamentul în caiace și vom porni la drum din Sfântu Gheorghe.

Vâslim ușor pe Dunăre până ajungem la confluența cu Marea Neagră, apoi cotim spre Peninsula Sacalin. În funcție de preferințele dumneavoastră și de condițiile hidroclimatice, ne aventurăm pe mare sau mergem pe canale. Vom instala tabăra în apropiere de o plajă sălbatică, unde ne vom putea bucura de o seară liniștită în jurul focului.

Distanța de vâslit: aproximativ 7 km

Ziua 2

Dimineața, după ce luăm micul dejun și strângem tabăra, vom porni la drum în direcția Sfântul Gheorghe pe canale foarte sălbatice, accesibile doar caiacelor și ambarcațiunilor fără motor. Vom avea ocazia să întâlnim o sumedenie de păsări și animale sălbatice.

Pe parcursul zilei vom facem pauze foto, pentru scăldat, sau pescuit pentru pasionați, iar spre după-amiază vom ieși din ‘baltă’ si ne  vom angaja în traversarea fluviului.

Ajunsi în port la Sfântul Gheorghe, mica noastră expediție se va încheia. Pentru cei interesați să mai rămâna la Sfântu Gheorghe, putem oferi condiții de camping sau vă putem pune în legătură pentru cazare la localnici sau pensiuni.

Distanța maximă de vâslit – aproximativ 7 km

Optional:

  • Pentru transport de la Tulcea sau din orice aeroport din țară, vă putem pune în legătură cu firme de transport la prețuri rezonabile.
  • Orice tură poate fi modificată. Atât durata cât și traseul se pot schimba în functie de preferințele clienților. Turele prezentate sunt doar exemple de itinerarii turistice în Delta Dunării. Vă rugăm să ne contactați pentru orice întrebare și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.