Loading map...

Loading

  Durata: 6 zile

Dificultatea: intermediar

Distanta: 80km

Obiective:

  • Sfantu Gheorghe
  • Golful Sacalim
  • Laguna Sacalim
  • Gura Portitei
  • Capul Dolosman

Sfântu Gheorghe – Gura Portiței – Capul Doloșman

În această tură, vom vasli atât pe mare, cât și prin Delta Dunarii. Vom avea ocazia să observăm o mulțime de  habitate diverse din Rezervatia Biosferei Delta Dunării.

În fiecare seară, vom campa în câte un loc diferit, mereu în apropierea unor plaje sălbatice. În aceasta tura vom cunoaște multe dintre păsările și animalele care trăiesc în Delta Dunării sau în Marea Neagră. Vom vâsli pe lânga Peninsula Sacalin, unde se găsesc cele mai mari colonii de chire și pelicani creți, peninsula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii.

Această zonă a fost declarată rezervație naturală, iar accesul turiștilor este strict interzis. De aceea, vom vâsli în liniște, fără să coborâm din caiace, de unde vom admira superbul peisaj.

Distanŧa maximă de vâslit – aproximativ 20 km/zi

Această tură este destinata turiștilor cu o condiție fizică bună și experiență medie în campare.Ritmul de vâslit va trebui menținut, cu aproximativ 5 ore pe zi petrecute în caiac.

Ziua 1

Echipa noastră vă va aștepta în port la Sfântul Gheorghe. Odată ajunși, vă vom conduce la locația noastră din sat. Noi vă putem oferi condiții de camping.

Dupa ce v-ați cazat – la noi, la pensiuni sau la localnici – vom face o plimbare prin sat și până la mare, pe plajele sălbatice din jurul satului. În această zi vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine și să revizuim ultimele detalii pentru aventura care ne așteaptă.

Ziua 2

Ziua 2 va începe cu un instructaj de vâslit în siguranță. Apoi vom distribui echipamentele și proviziile, vom încărca totul în caiace, iar în jurul orei 10 dimineața vom porni la drum.

Vom traversa Dunarea și vom intra în Delta propiu zisă pe niște canale sălbatice. După câteva ore, înainte de intrarea în golful Sacalin, vom ajunge la prima noastră locație de tabără.

După prânz, cei care mai au energie pot ieși la o scurtă plimbare până în Golful Sacalin, la pescuit sau la scăldat, timp în care unul dintre ghizi va ajuta la pregătirile pentru cină.

Distanta maxima de vâslit: aproximativ 12 km

Ziua 3

Ziua 3 va începe în forță de dimineață. Aceasta va fi una dintre cele mai frumoase zile, cu peisaje incredibile acolo unde Marea Neagra întâlnește sălbăticia Deltei. Vom lua micul dejun, vom strănge tabăra și vom încărca bagajele. La ora 9, vom porni la drum. Va trebui să respectăm un orar strict, pentru a ne putea bucura de pauze.

Ieșim în Golful Sacalin, cotim stânga, în direcția Sfântu Gheorghe, și facem o tură a peninsulei Sacalin. Peninsula Sacalin este “rezervație în rezervație” si accesul pe plajele ei este strict interzis. Facem un mic ocol al peninsulei si ne întoarcem la țărm, unde luăm prânzul și ne odihnim. Distanța de vâslit pâna la ora prânzului este de aproximativ 12 km.

După prânz, pornim pe mare, în direcția Gura-Portiței. Spre seară campăm în apropiere de o plajă sălbatică unde facem un foc de tabără și luăm cina.

Bonus: pălincă la foc!

Distanța de vâslit – aproximativ 20km.

Ziua 4

În funcție de vreme și de valuri, vom stabili împreună traseul din această zi. Avem opțiunea să vâslim pe mare sau să o luăm pe canalele din Delta.

Pe parcursul zilei vom avea ocazia sa admiram faimoșii cai salbatici din Delta și vom avea șansa de a fi acompaniați la vqslit de delfini, pelicani si alte animale din zonă. Vom facem pauze foto, pentru scăldat, odihnă, gustări si pescuit din caiac pentru pasionați.

Spre seară vom ajunge pe un canal sălbatic unde vom așeza ultima noastră tabără din această excursie.

Distanta de vaslit – aproximativ 20 km.

Ziua 5

După micul dejun, strângem tabăra și pornim spre Gura-Portiței, unde seara vom campa. Vom alege traseul spre destinație împreună: prin “balta” sau pe mare, în funcție de mărimea valurilor și de preferințele grupului.

Mai oprim din loc în loc să culegem scoici, să facem fotografii, să ne odihnim sau să ne scăldăm. Spre după masă, odată ajunsi la Gura-Portiței, pregătim tabăra.

Aici vom avea posibilitatea, dupa câteva zile de stat în sălbaticie, să ne răcorim la umbra unei terase cu o băutură rece.

Distanța de vâslit: aproximativ 18 km.

Ziua 6

Aceasta va fi ultima zi de vâslit din excursie. Vom lua micul dejun, vom strânge tabăra și ne vom lua la revedere de la Marea Neagra.

Pornim în traversarea Lacului Razim spre Capul Doloșman. Rezervația Naturală Capul Doloșman, cu o suprafață de 125 ha, este o faleză calcaroasă ce se întinde pe o distanță de 3 km, cu înalțimea maximă de 29 m. Este singura faleză stâncoasă din zona litorală a României.

Distanța totală de vâslit este de 10 km dar trebuie sa respectăm cu strictețe programul și să fim conștienți ca nu putem lua nicio pauza până nu ajungem la Capul Doloșman.

În jurul orei 2 pm., tura noastra se va încheia. La Capul Doloșman ne va aștepta o masină care sa ne va duce pâna la Tulcea sau Mahmudia.

Optional

  • Pentru transport de la Tulcea sau din orice aeroport din țară, vă putem pune în legătură cu firme de transport la prețuri rezonabile.
  • Orice tură poate fi modificată. Atât durata cât și traseul se pot schimba în functie de preferințele clienților. Turele prezentate sunt doar exemple de itinerarii turistice în Delta Dunării. Vă rugăm să ne contactați pentru orice întrebare și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.