Loading map...

Loading

  Durata: 4 zile

Dificultatea: intermediar

Distanta: 30km

Obiective:

  • Sfantu Gheorghe
  • Golful Sacalin
  • Insula Sacalin

Sfântu Gheorghe – Insula Sacalin – Sfântu Gheorghe

În această tură, vom vasli atât pe mare, cât și prin Delta Dunarii. Vom avea ocazia să observăm o mulțime de  habitate diverse din Rezervatia Biosferei Delta Dunării.

În fiecare seară, vom campa în câte un loc diferit, mereu în apropierea unor plaje sălbatice. În aceasta tura vom cunoaște multe dintre păsările și animalele care trăiesc în Delta Dunării sau în Marea Neagră. Vom vâsli pe lânga Peninsula Sacalin, unde se găsesc cele mai mari colonii de chire și pelicani creți, peninsula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii.

Această zonă a fost declarată rezervație naturală, iar accesul turiștilor este strict interzis. De aceea, vom vâsli în liniște, fără să coborâm din caiace, de unde vom admira superbul peisaj.

Distanța maximă de vâslit: aproximativ 12 km / zi

Această tură este destinată turiștilor cu o experiență minimă în campare.

Ziua 1

Echipa noastră vă va aștepta în port la Sfântul Gheorghe. Odată ajunși, vă vom conduce la locația noastră din sat. Noi vă putem oferi condiții de camping.

Dupa ce v-ați cazat –  la noi, la pensiuni sau la localnici – vom face o plimbare prin sat și până la mare, pe plajele sălbatice din jurul satului. În această zi vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine și să revizuim ultimele detalii pentru aventura care ne așteaptă.

Ziua 2

Ziua 2 va începe cu un instructaj de vâslit în siguranță. Apoi vom distribui echipamentele și proviziile, vom încărca totul în caiace, iar în jurul orei 10 dimineața vom porni la drum.

Vom traversa Dunarea și vom intra în Delta propiu zisă pe niște canale sălbatice. După câteva ore, înainte de intrarea în golful Sacalin, vom ajunge la prima noastră locație de tabără.

După prânzm cei care mai au energie pot ieși la o scurtă plimbare până în Golful Sacalin, la pescuit sau la scăldat, timp în care unul dintre ghizi va ajuta la pregătirile pentru cină.

Distanta maxima de vâslit: aproximativ 12 km

Ziua 3

În funcție de vreme și de valuri, vom stabili împreună traseul din această zi. Avem opțiunea să vâslim pe mare sau să o luăm pe canalele din Delta.

Pe parcursul zilei vom avea ocazia sa admiram faimoșii cai salbatici din Delta și vom avea șansa de a fi acompaniați la vqslit de delfini, pelicani si alte animale din zonă. Vom facem pauze foto, pentur scăldat, odihnă, gustări si pescuit din caiac pentru pasionați.

Spre seară vom ajunge pe un canal sălbatic unde vom așeza ultima noastră tabără din această excursie.

Distanța de vâslit: aproximativ 11 km.

Ziua 4

După ce am luat micul dejun si am strâns tabăra, vom porni spre Sfântu-Gheorghe, destinația finală.

Vom opri din loc în loc  pentru ședințe foto, odihnă sau scăldat. Spre dupa masă vom ajunge în sat.  Vom avem posibilitatea, dupa câteva zile de stat în salbăticie, să ne răcorim la umbra unei terase cu o bautură rece.

Distanța de vâslit: aproximativ 8 km.

Optional:

  • Pentru transport de la Tulcea sau din orice aeroport din țară, vă putem pune în legătură cu firme de transport la prețuri rezonabile.
  • Orice tură poate fi modificată. Atât durata cât și traseul se pot schimba în functie de preferințele clienților. Turele prezentate sunt doar exemple de itinerarii turistice în Delta Dunării. Vă rugăm să ne contactați pentru orice întrebare și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.