Turele în Delta Dunării sunt organizate de S.C. Caiac Delta Dunarii SRL, companie deținută de Mihai Dragoș Balea. Dragoș a a avut încă din copilărie ocazia să cunoască și să iubească natura, în lungile excursii prin munții și pădurile din Maramureș, acolo unde a crescut.
După primele lui experiențe cu caiacul în Delta Dunării, cu mulți ani în urmă, Dragoș s-a îndrăgostit de această zonă unică în Europa. Astfel, i-a venit ideea sa împartă aceste experiente si cu alții și în același timp să promoveze un tip de turism care aduce beneficii Rezervației și locuitorilor acesteia.
Absolvent al Facultății de Geografie si al Facultătii de Cartografie, a profesat ca topograf și cartograf o perioadă îndelungată, întâi în România apoi în străinătate. Astfel a strâns resursele necesare pentru a se întoarce în țară și a pune bazele acestei companii. Caiac Delta Dunarii are toate autorizațiile necesare funcționării si organizării de ture pe toata suprafața Rezervației Biosferei Delta Dunarii.
Turele organizate de noi vă oferă șansa de a explora, a experimenta și a înțelege cu adevarat cum este traiul omului în comuniune cu natura, în Delta Dunării. Vom petrece zilele vâslind în liniște, făra sa tulburăm mediul înconjurător.
Astfel, vom vedea Delta salbatică în toată splendoarea ei, și vom observa  îndeaproape comportamentul animalelor  sălbatice dar și stilul de viață al oamenilor, greutățile si frumusețile vieții într-o lume pe cale de dispariție, datorită impactului tot mai mare al omului asupra naturii.
În toate turele cu caiacele În Delta, am avut de fiecare dată șansa de a observa de aproape majoritatea speciilor de păsări care se regăsesc aici dar si o mulțime de mamifere si reptile cum ar fi șacalul, porcul mistreț, faimosii cai salbatici ai Deltei, care de fapt sunt cai sălbăticiți, câinele enot, vidra, pisica sălbatica și diferite specii de șerpi. Cu unele ocazii, din fericire tot mai dese, în turele de primăvară îndeosebi, vâslind pe mare ni se alătură și delfini. Este un spectacol de neuitat când vezi sute de pelicani care, ca și cum ar fi un singur organism, pescuiesc împreună cu atâta dibăcie, cum stolurile de mii de gâste planează deasupra ta, cum câte o scroafă de mistret cu o puzderie de pui sub ea grohăie dintr-un tufiș, avertizându-te să nu te apropii. Pisicile sălbatice te privesc tăcute din copaci, camuflate aproape perfect. Seara la cort, urletul șacalilor te înfioară, iar ziua poți admira măreția unei turme de cai sălbatici. Toate acestea au fost nelipsite în plimbările cu caiacul prin Delta Dunării.

Pentru o aventură cu caiacul prin Deltă, ghidul este esențial.

Ghidul alege cele mai bune trasee,  identifică animalele sălbatice, organizează taberele, ajută la încărcarea cât mai eficientă a caiacelor, repară sau înlocuiește orice echipament stricat și intervine în situațiile de urgență.

Tot ghidul va împărtăși cu dv toate cunoștințele lor despre deltă, vă va instrui în deprinderea abilităților necesare pentru manevrarea caiacului și pentru campare.

Pentru toate turele vă punem la dispoziție tot echipamentul necesar și apă potabilă, dar și pălincă de Maramureș din partea casei. Echipa noastră vă poate ajuta cu logistica pentru aprovizionarea cu alimente. În plus, punem la dispoziția dumneavoastră veselă, oale și ceaun cu trepied. Fiecare participant va primi un sac de dormit curat, saltele izopren autogonflabile, corturi de 2 persoane de cea mai buna calitate, saci impermeabili de 20 L pentru lucrurile personale, câte o frontală rezistentă la apă și o lunetă pentru observarea vieții sălbatice.
De asemenea, fiecare participant va primi o vestă de salvare care va trebui purtata in permanență cât suntem pe apă., Caiacele vor fi dotate cu fustite de valuri si câte o padelă. Întotdeauna vom avea cu noi linii de recuperare si de tractare pentru situații de urgență, pompe pentru evacuarea apei dar și kit de prim ajutor.
Pentru aceste ture nu aveti nevoie decât de câteva lucruri. O listă cu lucrurile personale obligatorii de care aveți nevoie va fi trimisă fiecărui participant.
Siguranța este prioritatea noastră numărul 1 pentru fiecare tura. Excursiile cu caiacul în Delta Dunării sunt foarte sigure atâta timp cât respectam niște reguli de bază. Chiar daca este prima dv. experiență cu caiacul, să vâsliti alături de noi este foarte sigur si foarte frumos chiar pentru începători, datorită experienței echipei și a calității caiacelor.
La fiecare tura, vom scoate permisele de intrare în Deltă pentru fiecare participant. Ghidul dv. va face un instructaj de vâslit în siguranță fiecărui participant.
Chiar în cazul răsturnării unui caiac, nu este periculos deoarece apele Deltei sunt în general calde și liniștite începând din luna mai până toamna târziu. Ghidul va avea echipament de orientare, hărți, GPS, dar și echipament de comunicare în cazul unei urgențe.
Veți vâsli în caiace foarte performante și stabile și vom folosi cele mai bune echipamente.
Nu în ultimul rând, niciodată nu începem o tura decât daca prognoza vremii este favorabilă și condițiile meteo ne permit să pornim la drum.

Ce urmeaza?
Daca turele oferite de noi suna bine pentru dumneavoastra dar mai aveti intreabari, va rugam sa ne contactati pe mail la adresele:

  • contact@caiac-deltadunarii.ro,
  • contact@kayak-danube.com
  • sau telefonic la 0040757107617

Vom raspunde in cel mai scurt timp.

Asteptam cu nerabdare sa ne auzim!