Loading map...
Loading map...
Tura va începe din Mahmudia la ora 9 am.
Vom începe prin a face instructajul de vâslit în siguranță. Participanții vor primi saci impermeabili pentru încărcarea în caiace a bagajelor personale și a echipamentului oferit de noi. Fiecare participant la această tură își va căra bagajele și mâncarea în caiac, opțional le vom putea încărca în barca suport.
Dupa toate aceste pregătiri, vom spune la revedere civilizației și vom porni la drum pe Dunăre spre Uzlina.
Pe parcursul zilei luăm pauze pentru relaxare, sesiuni foto, gustări. În apropiere de Uzlina vom opri și, după ce vom descărca bagajele din caiace, vom instala prima noastră tabără și vom pregăti împreună cina.
Distanța de vâslit – aproximativ 20 km.
Luăm micul dejun, strângem tabăra, încărcăm caiacele și pornim.
Vom părăsi Dunărea pentru câteva zile, pentru a pătrunde în Deltă. Pe parcursul zilei, ne vim mai opri să ne odihnim, să facem baie și să luăm prânzul. De multe ori, în funcție de nivelul apelor, nu vom găsi locuri uscate unde să oprim, de aceea vor fi necesare niște gustări pregătite.
De pe canalul Uzlina, intrăm în lacul Isăcel, apoi în lacul Isac, și ne îndreptăm înspre grindul Caraorman. în funcție de vreme, ne vom alege împreună traseul. Ne vom deplasa cu caiacele pe canale cât mai ocolite, unde cu siguranță vom avea ocazia să admiram frumusețile sălbatice ale Deltei.
Ajunși pe Grindul Caraorman, punem tabăra și pregătim împreună cina. Vom putea astfel să petrecem o seară relaxantă în jurul focului.
Distanța de vâslit – aproximativ 16 km.
In ziua a treia, agățăm caiacele în cui și, după micul dejun, facem o plimbare până in Sat, de unde ne aprovizionăm cu ce mai avem nevoie (bonus: o bere rece).
Pornim apoi într-o plimbare spre faimoasa pădure Caraorman, rezervația naturală cu o suprafață de 2.250 ha arie protejată inclusă în Parcul Național Delta Dunării (rezervație a biosferei) aflată pe lista patrimoniului Mondial al UNESCO.
Pe terenul nisipos, cu dune înalte de până la 9 m, din nisip de origine marină, s-a dezvoltat o pădure de stejari de peste 30m înalțime. Ramurile impunătoare si vegetația bogată fac o umbra atqt de deasa încqt există locuri chiar foarte întunecoase. Aceste locuri au dat numele pădurii (Padurea Neagra). Prezența unor specii de liane și plante agățătoare confera acestei paduri un aspect subtropical.
În Pădurea Caraorman întâlnim locuri deosebite, cum ar fi „Fântâna Vânătorilor” unde se află un stejar vechi de 400 de ani, cu o circumferință a trunchiului de 4 m. Arborele a fost denumit „Stejarul îngenuncheat” datorită ramurilor ce s-au întins pe pământ și asigură astfel condiții de cuibărit și hrană pentru mai multe păsări migratoare, de pasaj sau sedentare, precum: vulturul codalb (Haliaeetus albicilla), corbul comun (Corvus corax) sau ciocănitoare neagră (Dryocopus martius).
Spre seară, vom organiza o ședință de pescuit din caiac, la care va participa oricine va dori.
Distanța de mers – aproximativ 8 km.
După micul dejun, strângem tabăra și încărcăm caiacele, apoi pornim pe canale sălbatice înspre lacurile Puiuleț si Puiu.
Pe traseu vom face pauze pentru odihna și sesiuni foto. Vom avea și o pauză mai lungă pentru prânz, iar spre seara vom alege un loc de campare unde ne vom stabili tabăra. Pasionații de pescuit pot face o tură pe lacuri pentru pescuit la stiucă, timp în care se va pregăti ciorba de pește la ceaun.
Distanța de vâslit – aproximativ 18 km.
Ziua a cincea va fi și ultima din acest tur pe care o vom petrece în Deltă.
Ne trezim mai devreme, pentru că destinația noastră este Marea Neagră. Pregătim micul dejun, preparăm sandvișuri pentru prânz, strângem tabăra și o luăm din loc.
Vâslim în direcția Sf. Gheorghe. Traversăm lacul Puiu. Aici vom putea admira multe păsări. Ne continuăm drumul spre Lacul Erenciuc.
Lacul Erenciuc este unul dintre cele mai frumoase și mai interesante lacuri ale Deltei. Aici pot fi întâlnite nenumărate specii de păsari, de la stârci cenușii, galbeni, de noapte, pitici, etc… până la toate speciile de egrete. În rezervația naturală Erenciuc întâlnim arinul negru, Delta fiind printre singurele zone din Europa unde acesta mai crește.
Pe canalul Erenciuc facem slalom printre arborii cazuți și iesim la Dunăre, de unde o luăm în aval către Marea Neagră. Curentul Dunării ne va ajuta ca după aproximativ două ore de vâslit să ajungem la vărsarea brațulului Sf Gheorghe în mare.
Cotim stânga și înaintăm în funcție de cât de liniștită este marea. Campăm pe plaja cu nisip fin din afara satului, unde egretele și caii sălbatici se simt încă liberi.
Distanța de vâslit – aproximativ 29 km.
De ziua a șasea, tabăra noastră va rămâne plaja din afara satului Sf Gheorghe. Prima parte a zilei nu are program, fiecare se va trezi când va dori.
Spre amiază vom face o plimbare pâna în satul Sf .Gheorghe (unul dintre ghizi va rămâne la tabără cu lucrurile) vom merge până în port și ne vom opri la un localnic sau pensiune să luăm prânzul – stabilim de comun acord unde.
In restrul după amiezii va fi program de voie – ne vom putea plimba pe plajă și împrejurimi, ne vom putea relaxa la o terasă din sat sau vom merge la plajă.
Putem face surf cu caiacele pe mare, dacă valurile ne permit, sau pescuit pe mare din caiac, pentru pasionați.
Ne vom relaxa întreaga zi, să fim pregătiți pentru ziua următoare.
În ziua a șaptea ne vom trezi devreme. Cine va dori se va înviora în apele mării. Vom lua micul dejun, vom încărca în caiace doar apă și mâncare și echipamentul necesar pentru o zi. Unul dintre ghizi va rămâne la tabară.
Pornim pe apele mării spre peninsula Sacalin. Complexul Sacalin-Zătoane (21.410 ha) este arie de protecție specială în cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării și este important ca loc de cuibărit pentru 14 specii de păsări: lebede, păsări limnicole (adăpostește cea mai mare colonie de chire de mare din cadrul rezervației). De asemenea, este loc de premigrație și migrație pentru circa 100 specii.
Spre după amiază, ne vom întoarce la tabără.
Distanța de vâslit – aproximativ 25 km.
După o noapte de odihnă binemeritată, vom întâmpina ultima zi a turei noastre.
Puteți să plecați cu vaporul înapoi spre Tulcea sau Mahmudia. Daca doriți să mai rămâneți la Sf Gheorghe, în sat este baza noastră si vă putem caza la noi în condiții de camping, sau puteți opta pentru o pensiune din sat.